Ai Carai

2 d'abril 1994

Una vegada més, la Companyia Teatredetics escenifica una peça de Josep Mº Benet i Jornet. Aquest cop, una comèdia, però no una comedia tradicional o classica on sovint es fa referència a personatges reals concrets, ni tampoc basa da en acudits simplement verbals on la comicitat està gairebé assegurada. Ai, carai! és una comèdia purament intimista amb un cert toc de cinisme. L'autor es limita a inventar, elaborar i relacionar situacions teatrals.

La temàtica de l'obra és molt actual, el mateix autor explica en la introducció que ha volgut retratar directament la generació poste rior al franquisme, situant-la en relació amb l'anterior i posterior. Obra de pocs personatges, però tots ells claus en aquest dibuix de la realitat post-franquista tan propera a la nostra.


 • Núria Sorribes

 • Carles: Manel Pedraza
  Antoni: Ramon Lluch
  Joan: Xavier Burguès
  Diana: Teresa Vilanova
  David: Joan Brils
brochure image
brochure image
brochure image
Les relacions afectives, eix central de l'obra, relacions humanes de pares a fills (problemàtica generacional), de parella, d'amistat, de conveniència... Aspectes tractats profundament encara que, com a comèdia, a cops el cinisme implícit del text desconcerti el públic i no sembli tan greu el problema plantejat. Les rialles es gelen a la boca en unes situacions tan humanes i tendres que esdevenen crues.
Per acabar, m'agradaria parlar de l'amor físic que ens presenta l'obra, barreja de passions incontrolades, element de discòrdia, de felicitat i dolor. No és aquesta una història sentimental, al contrari, és una història d'amor sexual, fort, passional, directe i cruel. Com directe és el llenguatge emprat per l'autor, el qual dóna el toc fresc necessari que fa d'aquesta obra de Benet i Jornet, una peça divertida i seriosa alhora, però en definitiva atraient per a qualsevol públic que vagi a veure-la.
responsive priview
Fitxa

 • Josep Mª Ros

 • Tonet Miralles, Joan Brils

 • Jaume Figuera, Montse Guerrero, Serafina Balasch

 • Rosa Domingo

 • Josefina Figuera

 • Amàlia Prados
Direcció teatral / infinitament agraïts