Tnumarga, a Guinovart

© Jaume Figuera
Idea, espai escènic i direcció: Jaume Figuera
Interpretació dramàtica i producció: Companyia Teatredetics
Muntatge de video, il·luminació i so: Albert Malet
Instal·lacions: Serafina Balasch, Gerardo García, Montserrat Guerrero, Rosa Marsà, Cristina Cuñat i Olga Cortadelles
Espectacle multidisciplinar amb pirotècnia
Espai teatral a l’aire lliure
brochure image
brochure image
brochure image
Pensat i concebut per ser estrenat a l’aire lliure amb motiu de la cloenda de l’Any Guinovart, Tnumarga a Guinovart, pinzell del poble (2003) és un espectacle poèticovisual creat en homenatge al pintor Josep Guinovart
i la seva obra, amb la qual ens identifiquem doblement. Pel seu valor artístic i per la seva dimensió ètica i social, valors massa sovint oblidats en els temps actuals.
logo mammut
Tnumarga a Guinovart, pinzell del poble és un espectacle de carrer, itinerant i pluridisciplinar que barreja la màgia d’ancestrals cerimònies com són les processons, amb múltibles composicions pictòriques inspirades en les catifes de flors que cobrien l’empedrat dels carrers per celebrar la primavera, junt amb altres elements tradicionals de les festes populars com són les fogueres de Sant Joan, els domassos amb què es vestien de festa els balcons de les cases o els fanalets de paper que guarnien la plaça a l’hora del ball.
responsive priview
L’acció se situa a Tnumarga, una vila situada a la vora del riu Òis, assetjada per les tropes rebels i a punt de ser bombardejada pels avions dels seus aliats.
A Tnumarga hi ha un tresor d’incalculable valor, ja que d’ell depén que puguin omplir el pap els tnumargants.
Per això decideixen treure’l del seu lloc i portar-lo a bon resguard, rere la impressionant portalada romànica de l’església de Tnumarga.
Direcció teatral / infinitament agraïts