Piscolabis poètics

16 febrer 2014

Piscolabis poètics són tastets de poemes a manera d’aperitiu, on el “menú” es combina tot adequant-lo a cada situació i espai, per tal d’assolir un bon maridatge entre poesia, música, pintura, arquitectura, geografia, gastronomia, enologia, en bona companyia.

Es tracta d’un gènere híbrid, basat en l’escenificació de textos poètics relacionats amb el pensament crític cotemporani, que, a més a més del seu valor estètic, tenen un marcat compromís social. Una mena de degustacions teatrals d’extensió breu i de petit format, tot i el nombre sovint elevat de persones que hi participen.

Per al menú d’aquesta nova edició de Piscolabis poètics, amb motiu de la clausura de l’exposició El teatre de Guinovart: escenografies, us presentem una nova posada en escena, a partir de tres textos estrenats per la Companyia Teatredetics, durant la 4a i 5a Trobada d’Escriptors per la Pau 2010 i 2011, respectivament, organitzades pel PEN Català i la Fundació Espai Guinovart, tot coincidint amb el Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat


  • Jaume Figuera

  • Matías Tolsà

  • Teatredetics, Tnumarga/Cultura·Art·Territori

  • Maria Codorniu

  • Josefina Figuera

  • Albert Malet i Sisco Ayala
brochure image
brochure image
brochure image
Ens referim, concretament, a dos poemes, La primera nit de Vladimir Maiakvoski (traduït al català), i Oda a la mordaza de Mario Benedetti, i a un conte, Libertad, una palabra enorme (ambós textos en versió original); una narració breu publicada dins de la novel·la Primavera con una esquina rota de Benedetti, premiada el 1987 amb la Flama d’Or d’Amnistia Internacional. Tres textos que mantenen una unitat temàtica ben actual: la Llibertat .
L’art no és un mirall per reflectir el món,
sinó un martell per colpejar-lo.
Vladimir Maiakovski
responsive priview
Fitxa

  • Joan Brils, Xavier Burgués, Jaume Figuera, Josep Ma Martí, Roser Miralles, Mireia Olcina, Marta Oliva, Xènia Pons, Fàtima Puig, Laia Torres i Teresa Vilanova
Direcció teatral / infinitament agraïts