Te i simpatia

9 d'abril 1993

Robert Anderson neix a la ciutat de Nova York el 28 d'abril de 1917. Es doctora a la Universitat de Harward. Durant la dècada dels cinquanta adapta textos teatrals i novel.les per a la ràdio i televisió, i la seva obra "Te i simpatia", que us presentem, aconsegueix un èxit espectacular.

A diferència d'allò que habitualment s'està acostumat a veure en una representació d'un text dramàtic, no es tracta d'un clàssic ni tampoc d'una novetat contemporània. "Te i simpatia" és una obra que ens parla de la persecució de l'individu i la tendresa d'un ésser humà vers un altre que travessa una crisi d'identitat difícil. Problemes íntims en cadascun dels seus personatges. Contrast de dos móns diferents: el de l'idealisme i el del realisme.


  • Núria Sorribes

  • Laura Reynolds: Carme Vicens,
    Lilly Sears: Marta Figuera,
    Tom Lee: Jaume Vilanova,
    David Harris: Manel Pedraza,
    Ralph: joan Brils,
    Al: Josep Mª. Martí,
    Steve: Josep Bertran,
    Bill Reynolds: Jaume Figuera,
    Phill: Ivà Roig,
    Herbert Lee: Ramon Lluch,
    Paul: Paquito Cifuentes
brochure image
brochure image
brochure image
"Te i simpatia" una obra romántica, on l'amor és l'eix central on gira tota l'acció. L'amor d'una parella poc convencional, l'amor de l'homosexual frustat, l'amor d'una paternitat mal portada, la sublimitat i inocència del primer amor, l'amor en la maduresa, el sexe mancat d'amor, el dolor del desamor... Em fa por parlar d'amor, car no és un sentiment per entendre'l ni per racionalitzar-lo. Convencionalitzem l'amor entre altres coses. Estimem pensant. Aquell primer amor, l'adolescent, creix massa ràpid, s'esvaeix aviat....
Aiguabarreig de sentiments que fa de "Te i simpatia" una obra sensible i delicada però alhora profunda i densa que ens deixa un regust entre dolç i amarg al cor. Una peça per a recordar, que molt bé podria portar com a prefaci les darreres paraules de la Laura: Years from now, when you talk about this, and you will, be kind (Amb els anys, quan parleu d'això, i en parlareu, sigueu indulgents)
responsive priview
Fitxa

  • Josep Mª Ros, Gilbert Bertran, Jesús Gil, Joan Brils

  • Armand Sorribes

  • Teatredetics

  • Rosa Domingo

  • Josefina Figuera

  • Amàlia Prados

  • Jaume Figuera
Direcció teatral / infinitament agraïts